Birileri yine birilerine parasını ödeyerek kitap mı yazdırtmış acep? İki yakası bir araya gelmeyecek olanlar bunu nasıl başaracaklar çok merak ediyorum.Hala bunun bir ütopyadan ibaret olduğunu anlamamakta ısrar edip oyun üstüne oyun kuruyorlar ama unutulmamalıdır ki her oyunun sonunda GAME OVER yazar.
Dünya üzerine manipulasyon yaratmak kadar kolay birşey yoktur.Ben bugün çıkıp bir ekonomist olarak yakın çevreme Ekim ayında kriz var,harcamalarınızı ona göre düzenleyin desem bu asparagas haberim ya da rivayetim herneyse kulaktan kulağa geniş bir kitleye yayılır ve ekim ayında gerçekten de kriz yaşanır.
BOP dedikleri Theodor Herzl denen bir gazetecinin başının altından çıkan safsatadır,safsata diyorum çünkü bunu başarmaları çok zor.Hitler Mein Khamf'ta diyor ki "eğer 3. dünya savaşı çıkarsa savaş bittikten sonra insanlar artık birbirlerine taş ve sopa ile saldıracaklar" yani demek oluyor ki komple bir reset atılır dünyaya yeni jenerasyonun tabiriyle reset kelimesi de pek bir manidar oluyor burada.
Paranoyak olduğumuz sürece elimiz kolumuz bağlı kalmaya ve trene bakmaya devam edeceğiz.Lanetli millet olduklarını unuttular mı yoksa? Ben mukadderata bağlı biriyim,herşey dünya yaratılmadan önce yazılmış,çizilmiştir.Bunu tabula rasa ( boş levha ) olarak gören ve bu boş levhayı biz doldururuz diyen,Schindler sayesinde ırklarını devam ettirebilen azınlık fazla ümitlenmesin.Bu cihan Kanuni Sultan Süleyman'a kalmamışsa onlara hiç kalmaz.
Ama Mahir Kaynak olsun,Metal Fırtına'nın yazarları olsun,birtakım yazarlar ateşe körükle gitmek mi desek yoksa onların deyimiyle gerçekleri herkese göstermek mi desek bilmiyorum ama tamamen duygusallık peşindeler bilmem anlatabildim mi?
Ya psikomedi sen de amma muhalifsin be kardeşim diyebilirsiniz,evet öyleyim çünkü körü körüne inanmıyorum bu yazılanlara.Düşünüyorum ve sorguluyorum,neden-sonuç ilişkisini kurabiliyorum.Ah ki ne ah neden-sonuç ilişkisi kuramayan bir çoğunluğun içindeyiz.Bir an asimile olacakmışız gibime geliyor ama allahtan bahşedilen beynimizin herhangi bir organ değil,dünyayı yönetebilen bir uzuv olduğunun farkındayız.
Arkadaşlar,siz ne düşünüyorsunuz bilemiyorum ama ben bu tarz kitapları hiç tasvip etmiyorum.Ha ben tasvip etmiyorum diye kaide değişecek mi,onlar bestsellerdan indirilecek mi,elbette hayır ama o çoğunluğun içinde olmayacağımın da önüne geçemez.Çoğunluk her zaman doğruyu söylemiyor maalesef.Kitap okumuyor musun diye şaşkınlıkla soranlara da edebiyat dünyasının sadece bu tarz kitaplardan oluşmadığını hatırlatırım.Biyografi/otobiyaografi favorimdir ve bunlardan alınacak öylesine güzel dersler vardır ki,işe ilk olarak Nutuk'u okumaktan başlayabilirsiniz mesela.
Saygılarımla.