..::Alt+f4::..

Tam Versiyon: Metamorfoz
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
bi hayvanin koza icinde başka bi hayvana donüşmesine denir
tşkler... bilgilendirdiğin için...gz

sekerkiz

pop starımız tarkanın son bombası
Buradaki ciddiyet havası birazdan yazacaklarımla anında dağılmış olacaktır,garantisi şahsen benim.

Meta kelimesi bilindiği üzere öte anlamına gelmektedir.Metafizik en basit örneğimizdir,fizikötesi şeklinde günlük hayatta sıkça kullandığımız bu kelimenin yerine asla ama asla metafizik kelimesini tercih etmeyiz ama meta kısmını tercih eden birileri vardı.Onlar Canbaz'ın bestekarları,güftekarları, baktılar tuttu solistleri olan insanlardı.Mor ve Ötesi idi.Peki metamorfozla ne alakaları var diye soranlara da şu şekilde açıklama yapma gereği duyuyorum.

Bu birbirinden yetenekli dört genç sizler gibi fizik ötesi değil metafizik kelimesini günlük hayatlarında kullanmayı tercih eden başarılı üniversite öğrencileriydi.Bir de ateist oldukları söyleniyor ama o kısmı şimdilik bizi ilgilendirmiyor.Herneyse,bu dört başarılı genç bir grup kurmaya karar verdikleri andan itibaren adımız ne olsun diye düşünmeye başlarlar.O günlerde de grubun içinde bir değişim başgösterir ve metamorfoza mı uğruyoruz acep diye bir haller alır başını gider.

Metamorfoz kelimesi o kadar sık söylenmeye başlamıştır ki bu dört genç arasında.Grubun akıl küpü,vokalisti Harun metamorfoz kelimesini bir metaforza daha uğratıp ötemorfours şeklinde söyler.Fours kelimesi dört kişi oldukları için o şekilde yazılmıştır,nitekim Harun da bunu tasvirlemiştir.Tespitim doğrudur yani.

Neyse bu ötemorfours kelimesi de tüm ısrarlara rağmen metamorfoza uğrar.Mor başa,öte ortaya ve fours sona alınır.Bakarlar ki iki Türkçe kelimenin yanında bir İngilizce kelimenin ne işi var kardeşim derler duyarlı ve Türkçe'nin yozlaşmasına karşı mücadele eden birer Türk genci olarak.Bu sefer de ellerinde moröte kalır,e tabi bu moröte kelimesi bu şekilde kullanılamayacağından dolayı morötesi adı verilir.Bu sefer de gençlik lafı başka yerinden anlayıp ultraviyole ile karıştırmasın diye araya bir "ve" sokuşturulup Mor ve Ötesi halini alır.

İşte metamorfoz budur.Aksini iddaa eden varsa benim gibi kanıtlamakla yükümlüdür.Oh bee.

sekerkiz

dıtdırı dıt dıt dıtdırı dıt dıt oh be sırıtma cihan mor ve ötesi çok özel bi grupmuş gl
bir taş ile iki kuş cihan sırıtma şimdi mor ve ötesi için senin msjını alıntı yaparız..
Referans URL